skip to Main Content

Wat is Mind?

Bij Bodytec & Mind benaderen wij welzijn bij voorkeur vanuit twee pijlers, namelijk fysieke welzijn via Bodytec en mentale welzijn via Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Positieve Psychologie en Mindfulness.

Wij trainen ons lichaam om gezond, fit en vitaal te worden en/of te blijven. Bij Bodytec en Mind geloven wij dat het trainen van het fysieke lichaam slechts één onderdeel is. Onze Mind ofwel mentale gesteldheid heeft ook training nodig om gezond te worden en/of te blijven.
Wij bieden je dan ook een compleet pakket aan. Graag vertellen wij je daar meer over tijdens een intake waarin wij een op maat gemaakt plan maken om jouw doelen te realiseren

Acceptance and Commitment Therapy

Acceptance and Commitment Therapy (ACT) is een relatief nieuwe vorm van gedragstherapie. De Amerikaanse psycholoog Steven C. Hayes heeft deze therapie aan het eind van 20ste eeuw ontwikkeld om cliënten te helpen om op een flexibele manier om te gaan met problemen die ze tegenkomen, dit terwijl ze blijven investeren in de dingen die echt belangrijk zijn.

Minfulness bij Bodytec-Mind Leiderdorp

In ACT worden mensen geleerd zich te richten op zaken die ze op directe wijze kunnen beïnvloeden, zoals hun eigen gedrag. In plaats van controle proberen te krijgen over ervaringen die niet direct te beïnvloeden zijn, zoals emoties en gedachten.
Dit houdt een acceptatiegerichte houding in ten opzichte van deze emoties en gedachten. De kern van ACT is dat het vechten tegen onvermijdelijke zaken uiteindelijk ten koste gaat van een waardevol leven.

Positieve Psychologie

Positieve Psychologie is een wetenschappelijke en sociale stroming binnen de psychologie. Waarin welbevinden en optimaal functioneren zowel individueel, relationeel als binnen organisaties en samenlevingen centraal staan. Binnen Positieve Psychologie gaat het niet alleen om wat er niet goed gaat, maar juist om wat er wel goed gaat!

De grondleggers van deze stroming zijn Martin Seligman en Mihaly Csikszentmihalyi. De drie onderwerpen uit deze stroming, positieve ervaringen, positieve eigenschappen en een positieve omgeving komen ook terug bij Bodytec & Mind

Voor wie is Mind?

Herken je jezelf in één van de volgende klachten dan is de training zeer aan te bevelen:

  • Stress
  • Piekeren
  • Concentratieproblemen
  • Burnout
  • Slaapproblemen
  • Depressiviteit
Close search
Back To Top