skip to Main Content

Wat is Mindfulness?

Veel stress? Mindfulness is een combinatie van meditatie, bodyscan & yoga. Met deze vorm van training geven we je controle over je eigen geest. Je leert beter omgaan met drukte en stressvolle situaties. Je krijgt meer focus en je kunt je beter concentreren. Ook ideaal voor mensen met slaapproblemen en burn out verschijnselen.

Aandacht in het hier en nu
Mindfulness is een vorm van meditatie. Op een nieuwsgierige aandacht en zonder automatische reacties bewust zijn van fysieke ervaringen, stemmingen, gevoelens en gedachten. Deze vorm van training gaat over meer aanwezig zijn bij de ervaring van dit moment. Het gaat over aandacht hebben voor wat er nu is.

Mindfulness is gebaseerd op het ‘mindfulness based stress reduction (MBSR). Het maakt dat je bewust met aandacht in het hier en nu leeft. Ook leer je om anders om te gaan met aangename en onaangename gebeurtenissen.

Eigen lichaam, ademhaling, zintuigen, gedachten en emoties staan centraal in het hier en nu. Mindfulness is niet een methode om nooit meer stress of angst te kennen. Het leert dat zulke gevoelens een onvermijdelijk deel van het leven zijn.

Minfulness bij Bodytec-Mind Leiderdorp

Onze training
Onze speciaal afgestemde training bestaat uit meerdere sessies. Daarbij gebruiken wij van verschillende methodes op gebied van meditatie, bodyscan en yoga. Tijdens het intakegesprek bekijken we waar aandachtspunten liggen zodat we deze mee kunnen nemen in de training. De tips die we meegeven kun je na een paar trainingen ook thuis gaan doorvoeren. Deze training geeft je handvatten voor de rest van je leven!

Voor wie is Mindfulness?

Herken je jezelf in één van de volgende klachten dan is de training zeer aan te bevelen:

  • Stress
  • Piekeren
  • Concentratieproblemen
  • Burnout
  • Slaapproblemen
  • Depressiviteit
Close search
Back To Top